Home » Administratie » Ajutor financiar pentru Palatul Copiilor Vaslui! 1.400 de elevi vor beneficia de finanțare

Ajutor financiar pentru Palatul Copiilor Vaslui! 1.400 de elevi vor beneficia de finanțare

Consilierii locali din municipiul Vaslui vor aproba un protocol de colaborare între Palatul Copiilor și municipalitate, privind susținerea financiară a unor proiecte care se vor derula în anul 2022. În acest sens, se va aprobă acordarea unui sprijin financiar în sumă de 100.000 lei pentru susținerea financiară a unor proiecte care se vor derula de către Palatul Copiilor Vaslui.

Palatul Copiilor Vaslui este o unitate de învăţământ de stat specializată în activităţi extraşcolare, în cadrul cărora se desfăşoară acţiuni instructiv-educative specifice, prin care se aprofundează şi se diversifică cunoştinţe, se formează, se dezvoltă şi se exersează competenţe potrivit vocaţiei şi opţiunii copiilor şi se valorifică timpul liber al acestora prin implicarea lor în proiecte educative.

Activităţile extraşcolare specifice se desfăşoară în 20 cercuri grupate pe următoarele domenii: cultură, artistic, sportiv, științific și turistic.

Peste 1.400 de elevi frecventează aceste cercuri, implicându-se în proiecte educative care stimulează creativitatea, spiritul de echipă, interesul pentru cunoaştere şi deschiderea spre comunicare”, se arată în raportul la proiectul de hotărâre.

Proiectele pentru care Palatul Copiilor Vaslui solicită finanțare se derulează în perioada martie – decembrie 2022. În acest sens, protocolul de colaborare între Palatul Copiilor şi Primăria Vaslui va cuprinde rolul şi responsabilităţile partenerilor.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: