Tot în această dimineață, la baza Kogălniceanu vor ateriza cei aproximativ o mie de militarii americani, parte a Batalionului 2, Regimentul 2 Cavalerie, al US Army. Acest detașament vine din Germania și va acționa în România sub denumirea Task Force Cougar.
La ora 11,președintele Klaus Iohannis și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, vor vizita baza militară Kogălniceanu și se vor întâlni cu militarii dislocați în această bază. Sunt programate și declarații comune ale celor doi oficiali.

Reamintim, președintele SUA, Joe Biden, a menționat pentru prima dată posibilitatea disponibilizării unor trupe suplimentare în România și Polonia, în urmă cu 22 de zile. Cinci zile mai târziu, Pentagonul anunța că a disponibilizat 8.500 de soldați care pot fi imediat trimiși în estul Europei, în cadrul țărilor membre NATO, pentru descurajarea acțiunilor agresive ale Rusiei, dar și pentru calmarea temerilor țărilor NATO din flancul estic.

În România se aflau deja alți aproximativ o mie de soldați americani, în cadrul bazelor de la Deveselu și Mihail Kogălniceanu.