Home » National » Guvernul a aprobat alocarea din fondul de rezervă a peste 66 milioane lei pentru derularea programului „Masă caldă”

Guvernul a aprobat alocarea din fondul de rezervă a peste 66 milioane lei pentru derularea programului „Masă caldă”

Ieri, Guvernul a aprobat alocarea din fondul de rezervă a peste 66 milioane lei pentru derularea în semestrul al II-lea a programului „Masă caldă” în 150 de unităţi de învăţământ preunivesitar, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Cărbunaru, în conferința de presă de la finalul ședinței de Guvern.

„Peste 66 de milioane de lei din fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului din bugetul de stat pentru acest an au fost alocate pentru a derula și în semestrul doi al anului școlar în curs a Programului “Masă caldă pentru preșcolari și elevi” din 150 de unități de învățământ preuniversitar de stat. Sunt peste 68.000 de preșcolari și elevi care vor beneficia de acest program. Principalul rol, evident, este acela de a contribui la prevenirea excluziunii sociale, a abandonului școlar și a îmbunătăți performanțele școlare”, a spus Cărbunaru.

Pentru semestrul trecut, Guvernul a aprobat o finanțare de 46,4 milioane de lei pentru acest program

Potrivit unei analize Edupedu.ro din august 2021, implementarea programului s-a făcut în localități cu primari PNL. 54% dintre școlile care au fost incluse în acest program-pilot sunt în localități în care primarii sunt de la PNL, în timp ce 31% sunt școli din localități conduse de primari ai Partidului Social Democrat. Cei de la UDMR și PMP au fiecare câte 6 școli în localități conduse de primarii lor. USR-PLUS are doar 2 școli în două localități în care edilii reprezintă acest partid.

Reamintim că Programul Masa caldă în şcoli a fost înfiinţat în perioada Guvernului Cioloş, în 2016, acesta fiind pilotat pe 50 de şcoli. Următorul Guvern, Grindeanu, a decis continuarea programului pilot tot în 50 de şcoli, după care a urmat o decizie similară şi a Guvernului Dăncilă. Acesta din urmă a adoptat şi publicat în Monitorul Oficial cu întârziere de un semestru normele de aplicare, astfel că în multe şcoli autoritățile locale, responsabile de aplicarea programului, nu au derulat procedurile de implementare, după cum Edupedu.ro a scris la acea vreme.

 

sursă: edupedu.ro 

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: