Home » National » O injecţie pe săptămână poate vindeca boala secolului – obezitatea

O injecţie pe săptămână poate vindeca boala secolului – obezitatea

Cercetătorii vin cu o metodă revoluționară pentru a combate obezitatea. Marea Britanie testează acum medicamentul, în vreme ce în Statele Unite e deja aprobat din vară. Rezultatele sunt spectaculoase: pacienţii au pierdut până la 15% din grăsimea corporală. Obezitatea este asociată deseori cu boli grave precum cele cardiovasculare, diabetul sau cancerul.

Medicamentul Wegovy are la bază un hormon, care inhibă pofta de mâncare şi ajută la scăderea în greutate. Astfel, cei care vor ajunge să se folosească acest tratament nu vor simţi nevoia să mai mănânce atât de des şi nici atât de mult. Un avantaj mare este că doza se poate administra acasă, fără medic, în stomac, braţ sau picior.

Dr. Fatima Stanford, specialist în obezitate: Cred că pentru pacienţi acest medicament o să fie o adevărată schimbare.

Medicamentul a fost deja aprobat de Administraţia pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite. Pe parcursul studiilor, cercetătorii au observat că pacienţii injectaţi cu acest medicament au pierdut 15% din greutatea corporală, iar cei care au urmat o dietă şi au făcut şi sport, au avut rezultate spectaculoase, cu pierderi de până la 15 kilograme. În acelaşi timp, cei care au fost trataţi cu medicamente asemănătoare pentru tratarea obezităţii au pierdut doar 2% din greutate.

Dr. Janine Kyrillos, specialist obezitate: Ce este de apreciat la acest medicament, în afară de faptul că pare că ajută la pierderi în greutate semnificative, este faptul că se administrează o injecţie pe săptămână, nu una pe zi.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*