Home » Administratie » Dispută pe concediul de odihnă al șefilor CJ Vaslui. Dumitru Buzatu vrea să plece în concediu!

Dispută pe concediul de odihnă al șefilor CJ Vaslui. Dumitru Buzatu vrea să plece în concediu!

Consilierii liberali au formulat mai multe întrebări la proiectul de hotărâre privind efectuarea concediului de odihnă restant, aferent anului 2021, de către persoanele cu funcții de demnitate publică din conducerea Consiliului Județean (CJ) Vaslui, în cursul anului 2022. Șefii CJ-ului mai au de luat următoarele zile de concediu: președintele CJ Vaslui Dumitru Buzatu – 25 zile lucrătoare concediu de odihnă restant din anul 2021;  vicepreședintele CJ Vaslui, Marian Dan – Mihai – 16 zile lucrătoare concediu de odihnă restant din anul 2021; vicepreședintele CJ Vaslui, Trifan Ciprian – Ionuț – 23 zile lucrătoare concediu de odihnă restant din anul 2021.

„Pentru președinte și vicepreședinți au fost planificate aceste concedii de odihnă? Ce situații excepționale s-au întâmplat când au fost planificate, astfel încât președintele să facă cerere de rechemare a vicepreședinților din concediu? Pentru președinte putem înțelege că nu poate să lipsească, dar cei doi vicepreședinți de ce au fost chemați din concediu?”, a întrebat Liviu Iacob, consilier judetean PNL.

Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui, a răspuns că la planificarea concediilor s-a dorit ca președintele și cei doi vicepreședinți să nu lipsească toți în același timp. De asemenea, s-a urmărit o planificare a concediilor pe anotimpuri. O altă motivație pentru care vicepreședinții au fost chemați din concediu este asigurarea majorității în plenul ședințelor CJ Vaslui.

„În ultimii 30 de ani nu prea am avut concediu, poate că mi-ar trebui și mie. Am mare dorință să fac asta!”, a spus Dumitru Buzatu.

Potrivit legislației în vigoare, în cazuri excepționale, cu aprobarea consiliului județean, persoanele care dețin funcții de demnitate publică pot efectua concediul de odihnă anual și în anul următor.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*