Home » National » Un băiat de 17 ani a murit după ce s-a înecat în piscina unui centru de relaxare cu apă termală de lângă Bucureşti

Un băiat de 17 ani a murit după ce s-a înecat în piscina unui centru de relaxare cu apă termală de lângă Bucureşti

Sfârșit tragic pentru un tânăr din București, de doar 17 ani, care a murit înecat. Tragedia a avut loc la un centru de relaxare cu apă termală de lângă Bucureşti. Tânărul s-a înecat după ce a leşinat într-o piscină unde apa are puţin peste un metru. Verişorul lui nevăzător se afla chiar lângă el şi a cerut ajutor, speriat că nu-i mai răspunde. Salvamarii, mai apoi echipajele medicale, au încercat cu disperare să-l salveze.

În scurt timp, au ajuns şi două echipaje SMURD care au continuat manevrele şi i-au pompat adrenalină. Reprezentanţii complexului au pus un paravan şi au rugat vizitatorii să stea la distanţă.

Dr. Irina Ilie, paramedic SMURD: S-au efectuat manevre de resuscitare, acestea au rămas fără răspuns pe toată durata resuscitării. 

Astfel de tragedii arată că înecul nu seamănă cu ce vedem în filme. În multe cazuri, victimele nu apucă să ceară ajutor, iar moartea poate fi tăcută. În apă, căile respiratorii se blochează şi intervine stopul cardiorespirator.

Adrian Gherghel, instructor înot: În general, e nevoie de o cantitate relativ mică de apă care să pătrundă în plămâni pentru a surveni înecul. 

Reprezentanţii complexului de la marginea Bucureştiului susţin că iau toate măsurile pentru siguranţa clienţilor, iar salvamarii sunt bine instruiţi.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: