Home » Administratie » Consilierii din CJ Vaslui au cerut bani în plus și publicitate pentru programul dedicat românilor de pretutindeni

Consilierii din CJ Vaslui au cerut bani în plus și publicitate pentru programul dedicat românilor de pretutindeni

Programul pentru finanțarea nerambursabilă a românilor de pretutindeni cu suma de 600.000 de lei a trezit atenția consilierilor din Consiliul Județean (CJ) Vaslui. Din categoria românilor de pretutindeni fac parte persoanele aparținând minoritățiilor naționale existente în statele din vecinătatea României, români emigranți, etnici care se recunosc de origine română, aflați în afara granițelor țării. Scopul programului este sprijinirea și consolidarea comunităților locuite de românii de pretutindeni, cu activitate în domeniul culturii, educației și cultelor.

„Salutăm faptul că în județul Vaslui ne punem o astfel de problemă practic, de a sprijini românii de pretutindeni. Programul are nevoie de o promovarea corespunzătoare pe site-ul CJ Vaslui. Să punem în evidență prezența acestui nou program”, a spus Gheorghe Viziteu, consilier PNL.

Și Vasile Voicu, consilier PSD, a spus că este posibil să fie foarte multe proiecte și trebuie avută în vedere o suplimentare a fondurilor.

„E vorba de o alocare inițială, simbolică, să atragem destinatarii să participe la concurs. Dacă solicitările depășesc nivelul posibilităților vom putea lucra pentru creșterea fondurilor, pentru că bugetul ne permite din punctul de vedere al veniturilor”, a răspuns Dumitru Buzatu, presedintele CJ Vaslui.

Beneficiarii direcţi ai programului sunt organizațiile neguvernamentale ale românilor de pretutindeni; unităţile de cult ale românilor de pretutindeni etc. Proiectele sau acţiunile pentru care se propune acordarea finanțării nerambursabile sunt construcţia, reparaţia, întreţinerea şi dotarea unităţilor de învăţământ şi a cluburilor culturale ale românilor de pretutindeni; construcţia, reparaţia, întreţinerea şi dotarea bisericilor şi a altor unităţi de cult ale românilor de pretutindeni şi a centrelor educaţionale şi spirituale; construcţia, reparaţia, întreţinerea şi dotarea bibliotecilor românilor de pretutindeni etc.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: