Home » Culture » Pregătiri intense pentru „Târgul de primăvară” din Vaslui! 24 de meșteri populari vor vinde mărțișoare

Pregătiri intense pentru „Târgul de primăvară” din Vaslui! 24 de meșteri populari vor vinde mărțișoare

În perioada 25-27 februarie 2022, în Piața Civică a municipiului Vaslui va avea loc „Târgul de primăvară”. Evenimentul este organizat de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Vaslui, în parteneriat cu Consiliul Județean și Primăria Vaslui. Prima ediția a târgului a avut loc în anul 2006, după care evenimentul a devenit o tradiție care atrage tot mai mulți meșteri populari.

Lucian Onciu, directorul CJCPCT Vaslui, a spus că la cele 12 standuri vor fi comercializate mărțișoare și alte simboluri de primăvară. Din cauza crizei de sănătate, în acest an nu va mai avea loc în cadrul evenimentului un spectacol artisitic. La târg vor participa 24 de meșteri populari, iar Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui va avea standuri la eveniment, unde vor fi vândute mărțișoare.

„Noi vrem să avem la târg produse specifice cu trimitere la tradiție. Sigur că, în general, lucrurile acestea se realizează în timp. Să vă dau un exemplu, la târg e obligatorie prezența în costumul popular din zona noastră. Politica de prețuri e gândită de meșterul popular. Noi suntem acum în faza de lucru, abia a fost aprobat bugetul, iar agenda evenimentului va mai fi completată”, a spus Lucian Onciu.

Vor fi organizate și ateliere de lucru în cadrul târgului, iar în acest sens au foast transmise adrese către școlile din municipiul Vaslui, acolo unde meșterii populari își vor dovedi măiestria atât pe latura pedagogică, cât și în confecționarea mărțișoarelor. Pentru derularea acestor ateliere sunt încheiate parteneriate cu 10 școli din orașul Vaslui, principalii beneficiari ai acestor activități fiind copiii și familiile lor.

(Dănuț CIOBANU)  

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*