Home » National » Un nou val de infectări cu varianta Omicron se apropie de estul Europei

Un nou val de infectări cu varianta Omicron se apropie de estul Europei

Deși autoritățile anunță că restricțiile vor putea fi ridicate în curând, specialiștii nu vin cu vești bune. Un nou val de infectări cu varianta Omicron se îndreaptă către estul Europei, a avertizat directorul regional OMS pentru Europa, Hans Kluge.

Declaraţiile oficialului OMS, care a cerut autorităţilor să intensifice eforturile de vaccinare împotriva Covid-19, vinîn momentul în care mai multe ţări europene, între care Cehia şi Polonia, au anunţat o relaxare a restricţiilor pandemice luna viitoare dacă numărul zilnic de infectări se menţine în scădere.

„În faţa valului Omicron, şi a variantei Delta care circulă în continuare în estul Europei, situaţia este îngrijorătoare şi nu este momentul ridicării măsurilor despre care ştim că contribuie la reducerea răspândirii Covid-19”, a precizat el pentru Reuters și AFP.

 

În ultimele două săptămâni, cazurile de coronavirus s-au dublat în Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Rusia și Ucraina.

OMS a cerut guvernelor să analizeze motivele locale pentru ratele scăzute de vaccinare în anumite zone. Mai puţin de 40% dintre cei cu vârsta peste 60 de ani din Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Kârgâzstan, Ucraina şi Uzbekistan au primit schema de bază de vaccinare.

 

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*