Home » National » Centrul de Transfuzie Sangvină din Iași se va desfășura campania „Donează celule stem” în perioada 21-25 februarie

Centrul de Transfuzie Sangvină din Iași se va desfășura campania „Donează celule stem” în perioada 21-25 februarie

În perioada 21-25 februarie la Centrul de Transfuzie Sangvină din Iași se va desfășura campania „Donează celule stem”, din cadrul departamentului SCOPH!
Săptămâna aceasta vrem să aducem în atenția voastră informații importante legate de donarea de celule stem! Rămâneți alături de noi! Pentru mai multe informații despre campanie  găsiți pe pagina de Instagram @doneaza_celule_stem!
Ce sunt celulele stem?
🌟Primele celule care se formează în embrion sunt celulele STEM. Din ele se formează apoi toate organele, oasele, pielea, astfel, ele sunt „cărămizile” corpului uman.
🌟Spre deosebire de alte celule din corp, care prin diviziune pot naște doar celule identice cu ele însele, celulele STEM (în majoritatea lor) nu sunt „specializate” de la început. Ele se pot dezvolta în oricare din cele 220 de tipuri de celule prezente în corpul uman.
🌟Mai mult, celulele STEM se pot auto-genera, se pot multiplica de nenumărate ori. Se formează încontinuu și ne reînnoiesc permanent sângele, măduva oaselor și sistemul nostru imunitar.
🌟Așadar, celulele stem au capacitatea extraordinară de a crea noi țesuturi atunci când se divid și se dezvoltă, ceea ce le face să aibă un potențial terapeutic mare, pentru afecțiuni ale tuturor organelor.
🌟Celulele STEM sunt astfel celulele care creează viață.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*