Home » Administratie » Pariul CJ Vaslui! Anul acesta vor fi finalizate lucrările de la Centrul Cultural Județean

Pariul CJ Vaslui! Anul acesta vor fi finalizate lucrările de la Centrul Cultural Județean

În prezent, la obiectivul de investiții se lucrează pe toate fronturile, iar ritmul de lucru este satisfăcător. Unul din motivele pentru care execuția se desfășoară într-un ritm susținut este licitarea proiectului  „Reparații capitale și refuncționalizarea Casa Armatei Vaslui – Centrul Cultural Județean Multifuncțional” pe mai multe loturi. Astfel, firmele care au câștigat licitațiile lucrează din plin pe cele cinci tipuri de lucrări.

„Lucrăm intens la acest obiectiv de investiții. Sunt bucuros să spun acest lucru, după atâția ani în care am încercat să rezolvăm această problemă. Faptul că am scos proiectul la licitație pe mai multe loturi, iar ministerul a fost alături de noi în ceea ce privește actualizarea prețurilor, lucrurile încep să capete contur”, a spus Ciprian Trifan, vicepreședintele Consiliului Județean (CJ) Vaslui.

La finalul anului 2020, a fost reziliat contractul cu SC Nortek Trust AG SRL Bacău, care executa lucrările la Centrul Cultural Județean Vaslui. Criza economică provocată de pandemia de COVID-19, dar și lipsa de forțe de muncă au condus la decalarea repetată de termenelor de finalizare a investiției. Pentru a putea finaliza proiectul, CJ-ul a apelat la soluția extremă și a decis rezilierea contractului de execuție.

În cursul anului 2017, lucrările la proiect s-au blocat din cauza intrării în insolvență a SC Corevas Vaslui. Ulterior, CJ Vaslui a refăcut proiectul și expertiza pentru a nu fi probleme cu ISU și a demarat organizarea unei noi licitații publice.

Astfel, în cursul lunii noiembrie 2018, CJ Vaslui a semnat cu SC Nortek Trust AG SRL Bacău contractul de execuție a proiectului. Finanţarea investiţiei se face din bugetul local al judeţului Vaslui şi din bugetul de stat: bugetul de stat 20.507.091 lei; bugetul local: 474.049 lei.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: