Home » National » Prețul apartamentelor din Brașov va continua să crească

Prețul apartamentelor din Brașov va continua să crească

Vă doriți un apartament în Brașov? În acest caz trebuie să vă gândiți de două ori și să alocați un buget mult mai mare pentru noua locuință. Analiștii imobiliari susțin că prețurile locuințelor din Brașov vor continua să crească în viitor, fiind o investiție bună, alături de zonele de litoral, informează Bună Ziua Brașov.

„Braşov cu siguranţă o să aibă o creştere de două cifre. Credem că o să aibă o creştere spectaculoasă şi raportat la preţ şi la numărul de tranzacţii. În Mamaia-Olimp şi acolo ne vom apropia de creşteri cu două cifre. Interesul există”, susține Maria Andrei, vicepreşedinte al companiei de consultanţă imobiliară SVN România.

Anul trecut, preţurile imobilelor din Braşov au avut o creştere accelerată de 18%. Pentru a compara, în ultimii 12 ani, preţurile locuinţelor din Braşov au urcat cu 56%, 18% fiind avansul luat doar în ultimul an, când s-a înregistrat şi un record de unităţi locative vândute în judeţ.

Preţul mediu solicitat, la început de an, pentru apartamentele disponibile spre vânzare la nivel naţional se situează la 1.593 de euro pe metru pătrat util, în creştere cu 2,7% faţă de luna anterioară (când ajungea la 1.551 de euro pe metru pătrat util).

În perioada analizată, cel mai semnificativ avans a fost consemnat de Cluj-Napoca, capitala Transilvaniei fiind urmată, la ceva distanţă, de Constanţa şi Bucureşti, în vreme ce Iaşiul s-a situat pe ultimul loc în clasamentul creşterilor de preţ. De asemenea şi randamentele la proprietăţile imobiliare rezidenţiale pot depăşi 10%, în funcţie însă de momentul achiziţionării.

 

sursă: G4Media.ro

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*