Home » National » Zeci de păsări au fost găsite spânzurate într-o pădure din Botoșani

Zeci de păsări au fost găsite spânzurate într-o pădure din Botoșani

Situație cu totul inedită la Botoșani. Un grup de ciclişti a descoperit într-o pădure, la marginea comunei Corni, din județul Botoșani, zeci de păsări care atârnau spânzurate de copaci, informează Monitorul de Botoșani.  Speriați, oamenii au chemat poliția și s-a deschis un dosar penal pentru uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept.

„Eram aproape de ieşirea din pădure şi am observat mai întâi corpul unei păsări, apoi altul şi încă altul. Erau şi porumbei, am văzut şi o găină, ciori. Toate atârnate de câte o creangă, în mai mulţi copaci pe de o parte şi alta a drumului. Unele legate de gât cu sfori, altele de picioare”, a spus unul dintre cei care au făcut descoperirea.

La faţa locului a fost chemat un echipaj de poliţie, încă ca pentru ca totul să fie şi mai bizar, în decurs de doar câteva minute de la sesizare şi până la sosirea oamenilor legii de la Botoşani, toate păsările au dispărut din copaci, deşi acestea erau atârnate la aproximativ cinci metri înălţime deasupra drumului. Membrii echipajului din cadrul Poliţiei Animalelor ajuns la faţa locului au început să chestioneze oamenii din zonă, aceştia urmând să solicite, la faţa locului, şi un echipaj de criminalişti pentru a încerca să elucideze misterul păsărilor ucise asemeni unui ritual macabru.

„În cauză va fi întocmit un dosar penal pentru uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept”, a precizat agent principal Delia Nenişcu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Botoşani.

 

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*