Home » Culture » Centrul pentru Promovarea Culturii Vaslui se va transforma într-o instituție organizatoare de spectacole

Centrul pentru Promovarea Culturii Vaslui se va transforma într-o instituție organizatoare de spectacole

În perioada imediat următoare, Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Vaslui se va schimba radical. Mai exact, actuala conducerea vrea să transforme modul de organizare al instituției din așezământ cultural, într-o instituție organizatoare de spectacole. Lucian Onciu, directorul CJCPCT Vaslui, și-a exprimat speranța că într-un termen cât mai scurt sediul centrului va fi mutat din Palatul Administrativ, unde ocupă cinci birouri, în noul sediu al Centrului Cutural Județean „Dimitrie Cantemir”.

„Sper să vorbim despre spectacole, festivaluri mai mari, să putem aduce facultățile de teatru din anii terminali  să ofere produsul muncii lor spectatorilor noștri. Nu vom avea aceleași coordonate caTeatrul din Bârlad, noi vom avea colaborări cu diverși regizori, diverși actori, în funcție de ceea ce ne propunem să facem. Să avem colaborări cu teatrele importante din Piatra-Neamț, Botoșani, Iași și Bârlad. Vrem să se creze acel exercițiu al mersului la spectacole”, a explicat Lucian Onciu.

Reamintim că în perioada 25-27 februarie 2022, în Piața Civică a municipiului Vaslui va avea loc „Târgul de primăvară”. Prima ediția a târgului a avut loc în anul 2006, după care evenimentul a devenit o tradiție care atrage tot mai mulți meșteri populari.

La cele 12 standuri vor fi comercializate mărțișoare și alte simboluri de primăvară. Din cauza crizei de sănătate, în acest an nu va mai avea loc în cadrul evenimentului un spectacol artisitic. La târg vor participa 24 de meșteri populari, iar Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Vaslui va avea standuri la eveniment, unde vor fi vândute mărțișoare.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*