Home » Administratie » Primarii vasluieni mizează pe fondurile nerambursabile. Fără bani europeni nu există dezvoltare!

Primarii vasluieni mizează pe fondurile nerambursabile. Fără bani europeni nu există dezvoltare!

Fondurile europene și cele guvernamentale au contribuit decisiv la dezvoltarea comunele din județul Vaslui. În ultimii ani, în comuna Gârceni au fost asfaltați peste 14 kilometri de drumuri județene, a fost modernizat drumul județean Gârceni-Pungești, urmează să fie asfaltat în totalitate și drumul județean Pungești-Slobozia. De asemenea, toate cele șapte școli din comună au fost modernizate, a fost amenajat un teren de fotbal, s-a dezvoltat alimentarea cu apă în satul Gârceni etc.

„Sunt importante proiectele europene, pentru că ajută la ridicarea confortului cetățenilor din mediul rural, cât mai apropiat de cerințele actuale. Și oamenii din mediul rural, la fel ca cei din urban au nevoie de aceleași servicii și intererul nostrul, al celor care lucrăm în administrația publică, este să creștem nivelul de trai al locuitorilor comunelor pe care le păstorim fiecare în parte”, a spus Sorin Scutelnicu, primarul comunei Gârceni.

În acest context, edilii din județul Vaslui așteaptă să depună proiecte și pe Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR). Cum liniile de finanțare pentru UAT-uri sunt destul de puține, fiecare oportunitate trebuie fructificată la maxim.

 „Am văzut că se finanțează achiziționarea de microbuze școlare electrice. Pe acest considerent, noi am depus un proiect pe Fondul de Mediu, pentru ampalsarea unei stații de încărcare electrică pentru mașini. Facem aeastă investiție pe considerentul PNRR. Am văzut că pe acest program se mai pot depune proiecte pe alimentarea cu apă. Totuși, cam puține domenii unde UAT-urile să depună proiecte”, a mai spus Sorin Scutelnicu.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: