Home » National » Toaleta din plastic de la grădinița din satul Calaparu, donată de o firmă locală la cererea ISJ Gorj

Toaleta din plastic de la grădinița din satul Calaparu, donată de o firmă locală la cererea ISJ Gorj

 Grădinița din satul Calaparu, comuna Borăscu, a primit sub formă de donație o toaletă ecologică din plastic. Toaleta a fost donată cu titlu gratuit de o firmă la cererea ISJ Gorj, pentru că primarul nu a răspuns solicitărilor făcute de inspectorat, de a asigura condiții decente si sigure pentru copii, spune pentru Edupedu.ro, inspectorul școlar, Dana Constantinescu.

În data de 14 februarie, Inspectoratul școlar județean a verificat condițiile în care se desfășoară activitatea Grădiniței din satul Calapăru, comuna Borăscu. Acolo sunt înscriși 12 copii, între 3 și 5 ani. Ei mergeau la toaletă în curte, într-un grup sanitar “proaspăt zugrăvit, dar care reprezintă un real pericol pentru cei mici”, a atras atenția Inspectoratul Școlar Județean.

Dana Constantinescu, inspector șef al ISJ Gorj, care a declarat că “a decis ca inspectoratul să găsească o soluție rapidă pentru ca cei mici să nu fie în pericol când merg la toaletă. Eu am semnalat cazul primarului din comună, dar nu am primit nici un răspuns. O firmă a fost dispusă să ne dea o astfel de toaletă gratuit, după ce le-am povestit despre cum arată actualul grup sanitar și că este un real pericol pentru cei mici. Dacă pățea ceva unui dintre copii când mergea la toaletă, îi aveam pe conștiință”, a adăugat inspectorul şcolar general. 

Într-o postare pe Facebook, Inspectoratul Școlar a scris că se va asigura că cei mici să primească o toaletă ecologică până școlii i se va construi un grup sanitar corespunzător.

„Voi sesiza Consiliul Județean și îi voi comunica faptul că un primar nu investește în școli cu bani cu care e obligat să îi cheltuiască în școli, bani care vin de la minister, ” a spus inspectorul şcolar general.

 

sursă: edupedu.ro

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*