Home » National » Bilete de tren s-ar putea scumpi de la 1 iulie
Un student priveste biletele de tren gratuite, in Gara din Sibiu, vineri, 28 noiembrie 2008. Tinerii cu varsta cuprinsa intre 18 si 25 de ani beneficiaza de o calatorie dus-intors gratuita pe calea ferata, catre si dinspre localitatea de domiciliu, cu trenul Rapid, la clasa a II-a, in perioada 28 noiembrie - 1 decembrie 2008, pentru a putea vota in localitatea de domiciliu. ANA POENARIU / MEDIAFAX FOTO

Bilete de tren s-ar putea scumpi de la 1 iulie

Cum toate lucrurile se scumpesc în ziua de astăzi, nici călătoriile cu trenul nu vor avea un preț mai bun. Biletele de tren s-ar putea scumpi la 1 iulie, dacă o solicitare pe care a făcut-o CFR Călători în acest sens va fi aprobată de Ministerul Transporturilor.

Solicitarea a venit de la CFR Călători, iar guvernul trebuie să dea o hotărâre în acest sens.

În solicitarea înaintată guvernului, compania nu precizează procentul cu care să se majoreze costul biletelor pentru călătoria cu trenul. Ultima majorare a fost făcută în 2013, și atunci a fost diferențiată, cea mai mare fiind de 10%.

În motivarea care însoțește această cerere, CFR Călători invocă creșterea costurilor cu combustibilul și energia electrică. Compania susține că va avea cheltuieli cu 200% mai mari pentru energia electrică. Totodată, compania susține că și cheltuielile cu întreținerea vagoanelor vor fi mai mari.

Ministerul Transporturilor va decide cu privire la această solicitare și la procentul de creștere a prețului biletelor de tren.

sursă: Digi24.ro

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*