Home » National » Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, consideră că vaccinarea împotriva COVID-19 s-ar putea face la medicul de familie

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, consideră că vaccinarea împotriva COVID-19 s-ar putea face la medicul de familie

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a făcut declarații referitoare la posibilitatea ca vaccinarea împotriva noului coronavirus ar putea fi făcută anual, în cabinetele medicilor de familie, atât pentru populaţia generală, cât şi pentru categoriile la risc, relatează Agerpres.

„Oricum, luăm în calcul, în cazul în care această vaccinare va continua, şi eu cred că va continua, să fie făcută de rutină în cabinetele medicilor de familie, fie că discutăm despre populaţia generală, fie mai ales pentru categoriile la risc”.

El a spus că doreşte dezvoltarea de centre în care să se facă recuperarea pacienţilor care rămân cu sechele în urma infecţiei cu noul coronavirus.

„Ne dorim să dezvoltăm centre care să permită recuperarea acestor pacienţi. Avem în intenţie să găsim o soluţie pentru a recupera pacienţi care au rămas cu sechele după infecţia cu noul coronavirus”, a arătat ministrul.

În ceea ce priveşte creşterea alocaţiei de hrană pentru pacienţii din spitale, Rafila a spus că aceasta reprezintă o preocupare.

„Este o preocupare. Am discutat deja cu doamna preşedinte a CNAS. Suma este extrem de mică, ea nu era limitativă şi spitalul putea să suplimenteze din fonduri proprii această sumă. Acum ne găsim sub impactul mai multor forme de presiune: au crescut foarte mult utilităţile la spitale, costurile generale au crescut. Este clar că este mai greu pentru un spital acum să suplimenteze această sumă pentru asigurarea hranei şi din cauza aceasta preocuparea pentru a găsi o soluţie în perioada următoare”, a mai susţinut ministrul Sănătăţii.

 

sursă: G4Media.ro

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*