Home » National » Valoarea tichetelor de masă și de creșă va crește

Valoarea tichetelor de masă și de creșă va crește

Tichetele de masă reprezintă un venit suplimentar pentru foarte mulți dintre români. Mai multe categorii sociale de români primesc veşti bune de la stat. Tichetele de masă şi de creşă vor fi majorate din luna aprilie. Un proiect se află deja pus în dezbatere pe site-ul Ministerului Muncii și Solidarității Sociale.

Ministerul Muncii şi Solidarităţii Sociale (MMSS) a lansat, în dezbatere publică, un proiect de Ordin pentru stabilirea valorii nominale indexate a unui tichet de masă pentru semestrul I al anului 2022.

În cazul tichetelor de masă, majorarea propusă de Executiv nu e deloc una impresionantă, fiind vorba doar de câțiva bani. În prezent, valoarea maximă a unui tichet de masă este de 20,09. Guvernanții doresc ca aceasta să crească la 20,17 lei.

Pentru semestrul I al anului 2022, începând cu luna aprilie 2022, valoarea nominală a unui tichet de masă, nu poate depăşi cuantumul de 20,17 lei”, conform documentului oficial.

Bonurile de masă, doar pe card

Reamintim, tichetele de masă nu mai pot fi date decât pe card din luna februarie, nu și în formă materială, cum s-a putut până acum. Probabil cel mai popular beneficiu extrasalarial pe care îl oferă firmele, tichetele de masă au o destinație precisă: achitarea mesei sau achiziționarea de produse alimentare.

Un alt proiect de ordin ministerial stabilește că, începând cu aceeași lună aprilie a anului curent, valoarea sumei lunare care se acordă sub formă de tichete de creşă să fie de 520 de lei, cu 30 de lei mai mult decât valoarea actuală a acestor bilete de valoare (490 de lei).

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*