Home » Culture » Au început pregătirile! Vasluienii se vor bucura în acest an de„Târgul de Ouă Încondeiate și Icoane”

Au început pregătirile! Vasluienii se vor bucura în acest an de„Târgul de Ouă Încondeiate și Icoane”

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale (CJCPCT) Vaslui va organiza în acest an „Târgul de Ouă Încondeiate și Icoane”. La eveniment vor participa meșteri populari care încondeiază ouă, pictează icoane pe sticlă sau pe lemn, împletitori de coșuri din răchită și creatori ai portului popular.

„Cu o săptămână înainte de Sfintele Sărbători Pascale, vom avea o nouă ediție a evenimentului ouă încondeiate și icoane”, a spus Lucian Onciu, directorul CJCPCT Vaslui.

Anul trecut, în Centrul Civic al orașului Vaslui, în perioada 24-25 aprilie 2021 s-a desfășurat „Târgul de Ouă Încondeiate și Icoane”.

Alături de meșterii locului, din Bârlad, Laza, Pogonești, Vaslui, la manifestari au participat și cei din Bodești-Scânteia, județul Iași, Bacău, Vorona, județul Botoșani, Suceava, Paltinu-Vatra Moldoviței, Ulma, județul Suceava.
Totodată, în perioada 19 și 22 aprilie, la sala TinArt a Bibliotecii Județene Vaslui s-au desfășurat ateliere de încondeiat ouă și pictură a icoanelor pe sticlă, cu participarea elevilor de gimnaziu sub îndrumarea meșterilor populari.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: