Home » Administratie » Canalizare în comuna Vinderei! Ministerul Dezvoltării finanțează branșamentele pentru 1.050 de gospodării

Canalizare în comuna Vinderei! Ministerul Dezvoltării finanțează branșamentele pentru 1.050 de gospodării

În comuna Vinderei se lucrează din plin la stațiile de epurare aferente sistemului de canalizare. Vor fi construite stații în toate cele cinci sate componente ale comunei. În prezent, lucrarea cea mai avansată este în localitate Vinderei, unde în luna următoare se va monta partea automatizată a stației. Ulterior, reprezentanții administrației locale speră ca în două luni de zile stația să fie branșată la rețeaua de energie electrică, pentru ca apoi să fie făcute probele tehnologice la rece.

„Stația din Vinderei e o lucrare complexă, unde se lucrează de circa patru luni. Constructorul este în grafic cu lucrările, iar după ce va finaliza proiectul din Vinderei va începe construcția stației de epurare din satul Docăneasa”, a spus Ionuț Ghiur, primarul comunei Vinderei.

În prezent, la nivelul satelor componente ale comunei, sistemul de canalizare este finalizat în proporție de 95% și au mai rămas de executat unele subtransversări.

„Vestea bună este că Ministerul Dezvoltării ne-a dat prin Ordonanța nr. 93 o sumă de nouă milioane de lei, iar în această sumă sunt incluse și cheltuielile necesare pentru branșarea locuințelor populației la sistemul de canalizare. Vorbim în total de 1.050 de branșamente, pentru care noi am făcut vizita în teren, s-au realizat calculele pentru materiale, tot ce ne trebuie să dăm comandă. Cum vremea ne va permite vom realiza aceste branșamente, care pentru noi sunt o prioritate”, a explicat Ionuț Ghiur.

Prin comuna Vinderei trec două drumuri județene care vor fi asfaltate prin Programul Național de Investiții. Tocmai de aceea, autoritățile locale trebuie să finalizeze la timp extinderea rețelelor de apă și canalizare, pentru ca cele două drumuri județene să fie  asfaltate.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: