Home » National » O femeie de 37 de ani a născut opt copii, toate nașterile fiind prin cezariană

O femeie de 37 de ani a născut opt copii, toate nașterile fiind prin cezariană

Situație inedită în județul Alba, acolo unde o femeie în vârstă de 37 de ani a născut opt copii, toți prin operații de cezariană, ultima intervenție chirurgicală fiind efectuată cu succes la Spitalul Județean de Urgență Alba Iulia, anunță Alba24.

Mămica este foarte bine, la fel și fetița sa, care a primit nota 10 la naștere și a cântărit 2,8 kilograme, transmit reprezentanții unității medicale, într-un comunicat de presă.

„Femeia a născut primii 7 copii în Italia, unde a trăit și de unde a revenit acasă, în comuna Războieni, județul Alba. Prin efectuarea celei de-a opta operație de cezariană, la aceeași pacientă, se atinge un record național”, scrie în comunicat.

Potrivit datelor statistice publicate, la nivel mondial, numărul maxim de operații cezariene efectuate la aceeași pacientă se ridică la 10. În țara noastră sunt recomandate maximum 3 astfel de intervenții chirurgicale, având în vedere riscurile operatorii și post-operatorii care pot apărea.

Nu femeia a fost cea care a optat pentru nașteri prin cezariană. La 21 de ani, când a venit pe lume primul ei copil, situația medicală de atunci a impus acest lucru. Al doilea copil s-a născut într-un timp relativ scurt față de primul, fiind necesară din nou cezariana, în contextul în care existau și alți factori medicali.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*