Home » Business » Loviți la competitivitate! O parte din firmele vasluiene își vor pierde piețele extrene

Loviți la competitivitate! O parte din firmele vasluiene își vor pierde piețele extrene

Costurile uriașe pe care agenții economici le au cu energia, gazele și carburantul vor face ca o parte din firme să nu mai fie competitive și să piardă o parte din piețele externe. Dacă societățile care au tradiție în export au șanse mult mai mari să își păstreze partenerii externi, multe firme își vor pierde piețele comunitare, dar și cele din afara Uniunii Europene. Ionel Constantin, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Vaslui, a spus că toate guvernele indiferent de coloratura politică trebuie să lupte pentru păstrarea și dezvoltarea piețelor de desfacere pentru mărfurile românești.

„Pe lângă păstrarea piețelor, trebuie să îi facem utili pe români. Nu trebuie să îi îndepărtăm de dreptul de a munci, să le luăm ultima fărâmă de speranță. Oamenii de afaceri nu spun că nu ar mără salariile, nici pe departe! Ei spun că mărim salariile care se traduc în costuri, ce se duc în produse și servicii. Și, atunci, ce mai vindem și cum vindem! Nu putem acoperi și atunci închizi”, a explicat Ionel Cosntantin.

Aanul trecut, în județul Vaslui au ieșit de pe piață peste 900 de firme, în timp ce un număr mult mai mic de societăți au fost înregistrate la Registrul Comerțului.

„Oamenii de afaceri au temeri pentru că nu știu cum va evolua piața din punct de vedere financiar. Guvernul Ciucă vine mai așezat și aplicat și sperăm că până la deschiderea lucrărilor în construcții (martie-aprilie), să cunoaștem o serie de facilități pentru agenții economici din toate domeniile de activitate”, a adăugat Ionel Constantin.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: