Home » National » Prima vizită în România pentru delegația elene formată din ministrul Christos STYLIANIDES din partea Ministerului pentru Schimbări Climatice și Protecție Civilă din Grecia

Prima vizită în România pentru delegația elene formată din ministrul Christos STYLIANIDES din partea Ministerului pentru Schimbări Climatice și Protecție Civilă din Grecia

Ieri, 23 februarie 2022, am avut deosebita onoare de a primi vizita delegației elene formată din ministrul Christos STYLIANIDES din partea Ministerului pentru Schimbări Climatice și Protecție Civilă din Grecia, alături de alți reprezentanți ai aceluiași minister, la sediul DSU.
Vizita a avut loc ca urmare a sosirii în România a delegației elene, aflată într-o vizită amplă, care a vizat mai multe coordonate ale cooperării româno-elene.
Cu această ocazie, astăzi a avut loc activitatea prilejuită de semnare a Memorandumului de Înțelegere în domeniul protecției civile între Ministerul Afacerilor Interne din România și Ministerul pentru Schimbări Climatice și Protecție Civilă din Grecia, semnatarii instituțiilor de resort, amintite anterior fiind secretarul de stat, șeful DSU, dr. Raed ARAFAT, respectiv, ministrul Christos STYLIANIDES.
Semnarea acestui act oficial în domeniul protecției civile punctează ferm continuarea consolidării relațiilor bilaterale româno-elene caracterizate prin proiecte de viitor care odată materializate, vor viza aspecte esențiale în optimizarea misiunii de răspuns la dezastre, de ambele părți, în arii precum, pregătirea personalului prin schimb de experiență și expertiză în domeniul vast al situațiilor de urgență dar și pregătirea de exerciții tactice pe module de intervenție bine clasificate. Totodată, semnarea acestui act oficial facilitează acordarea de sprijin reciproc în contextul apariției unor situații de urgență care pot afecta comunitățile.
Reprezentanții eleni au subliniat încă o dată excelenta cooperare dintre cele două state, amintind distinșilor invitați, prezenți la eveniment, sprijinul oferit de România statului elen, în lupta cu incendiile de vegetație care au afectat teritoriul grecesc în vara anului trecut.
Totodată, ministrul pentru Schimbări Climatice și Protecție Civilă din Grecia și-a exprimat înalta considerație față de profesionalismul și pregătirea pompierilor români care și-au sprijinit omologii, într-o situație critică. Nu în ultimul rând, înaltul oficial a adresat mulțumiri Guvernului României, Departamentului pentru Situații de Urgență și Inspectoratului General pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne pentru excelenta cooperare și rapiditatea dislocării unor module bine pregătite în Grecia, gata să acționeze și să lucreze alături de colegii lor străini, în scopul de a salva vieți.
sursă: Facebook/ Departamentul pentru Situații de Urgență

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*