Home » Local » Depopulare rapidă a satelor Vasluiului! S-a ajuns ca la șase gospodării, o casă să nu fie locuită

Depopulare rapidă a satelor Vasluiului! S-a ajuns ca la șase gospodării, o casă să nu fie locuită

În ultimii ani, satale județului Vaslui sunt tot mai pustii. Pe de o parte, comunitățile locale se confruntă cu migrația populației tinere, iar pe de altă parte, cu decesul persoanelor în vârstă. Astfel, s-a ajuns ca multe case să rămână părăsite, iar în locul lor să nu mai vină nimeni să locuiască. Un expemplu în acest sens este și comuna Dragomirești, unde la șase case, o casă este nelocuită.

„Comuna noastră duce lipsă de locuitori. Cei în vârstă se duc și în urma lor nu mai vine nimeni. Între timp, și copii lor au familii la oraș și nu mai vin la țară. Și bugetul local este afectat de acest proces al depopulării, pentru că nu mai avem de la cine colecta veniturile și, din această cauză, o ducem foarte greu la bugetul local. Viitorul satului ar fi reîntoarcerea celor plecați în străinătate. Tinerii au venit la sărbători acasa și am vorbit cu ei, dar mulți vor să își întemeieze familii acolo, pentru că serviciile școlare și de sănătate sunt foarte bune”, a spus Dănuț Iacob, primarul comunei Dragomirești.

Dragomireștiul este una dintre cele mai mari comune ale județului Vaslui, care are 11 sate în care locuiesc aproximativ 5.000 de locuitori.

„Comuna noastră este situată la o distanță de circa 50 de kilometri față de marile orașe: Vaslui, Bârlad și Bacău. Oamenii încearcă să își găsească de lucru în zonele urbane, dar naveta este foarte sumpă. De aceea, mult tineri care termină liceul și școala profesională se orientează să plece în străinătate”, a mai spus primarul comunei.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*