Home » Business » Ultimii din țară! Anul trecut s-au înmatriculat în județul Vaslui 21 de firme străine

Ultimii din țară! Anul trecut s-au înmatriculat în județul Vaslui 21 de firme străine

În cursul anului trecut, în județul Vaslui au fost înmatriculate 21 de societăți comerciale cu participare străină la capitalul social subscris. În perioada 1991 – 31 decembrie 2020, în județul Vaslui s-au înregistrat 485 de firme străine, ceea ce înseamnă la nivel național un procent de numai 0,20% din totalul societăților străine. În ultimii 30 de ani, valoarea totală a investițiilor străine din județul nostru este de 39.714.000 de euro, adică un procent de numai 0,08% din totalul sumei investit la nivel național.

Cu astfel de performanțe negative, Vasluiul este pe ultimul loc în țară în funcție de numărul societăților și pe locul 41 în funcție de capitalul social în echivalent valută. Ionel Constantin, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Vaslui, a spus că marii investitori întreabă în primul rând de transport, după care vin și alte cerințe cum ar fi situarea față de un centru universitar etc.

„În județul Vaslui nu cred că vor mai veni investitori mari. Suntem departe de sfera lor de influență. În general, vin în București și se opresc în jurul Bucureștiului. În al doilea rând, vin în Transilvania, unde au interese de la unguri încolo toți, iar la noi ce mai rămâne! Investitorii mari vin în țară doar după ce fac o serie de studii”, a spus Ionel Constantin.

Acesta a adăugat că decidenții politici dispun unde să fie dezvoltată o investiție într-o zonă sau alta, prin acordarea de facilități etc. Tocmai de aceea, este foarte important ca acești decidenți să se hotărască dacă vor cu adevărat investiții sau doar le invocă.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*