Home » Local » Mobilizare pentru refugiații ucraineni! Crucea Roșia Vaslui deschide un centru de colectare a donațiilor

Mobilizare pentru refugiații ucraineni! Crucea Roșia Vaslui deschide un centru de colectare a donațiilor

Evenimentele recente din plan internațional au bulversat întreaga Europă, iar empatia românilor s-a manifestat cu o revărsare de grijă față de cei care fug din calea războiului din Ucraina. Foarte multe dintre ajutoarele oferite s-au coagulat în jurul vămii Siret, acolo pe unde mulți dintre refugiați trec granița pe jos, în căutarea refugiului. Suntem solidari cu toți cei care au nevoie de ajutorul nostru în aceste clipe grele și sprijinim activitatea de colectare de donații.

Unitățile de cazare și cele de alimentație publică din orașul nostru care doresc să își ofere serviciile în mod gratuit refugiaților din Ucraina se pot înscrie pe site-ul www.refugees.ro.

Totodată, accesând https://www.gov.ro/ro/ucraina-impreuna-ajutam-mai-mult vă puteți înscrie pentru a sprijini acțiunea umanitară inițiată de Guvernul României, de un real folos fiind și faptul că site-ul oferă informații inclusiv în limba ucraineană.

Rugăm pe toți cei care sunt traducători sau cunoscători ai limbii ucrainene și au disponibilitatea de a ajuta să ne trimită datele lor de contact pentru a fi oferite refugiaților care ar avea nevoie de astfel de servicii pe raza municipiului Vaslui. Vă puteți manifesta disponibilitatea prin intermediul TelVerde 0800800780 sau pe email: pmv@primariavaslui.ro

Începând de mâine, 1 martie, pentru ajutorul celor rămași în Ucraina, aflați în zonele de conflict armat, Crucea Roșie Vaslui deschide un centru de colectare donații la Interex (intrarea laterală). Se pot dona alimente neperisabile, alimente de primă necesitate (supe, piureuri instant), apă îmbuteliată, ceai, paturi de campanie, lenjerii, saci de dormit – NOI, produse de igienă personală, articole pentru copii (scutece de unică folosință, șervețele, produse de igienă), dezinfectanți, măști, medicamente. Toate acestea vor ajunge la beneficiari prin intermediul convoaielor umanitare.

„Persoanele fizice, juridice, instituțiile și ONG-urile de pe raza municipiului Vaslui pot duce donațiile strânse la spațiul deschis de Crucea Roșie Vaslui unde voluntarii acestui organism le vor prelua în baza unui act de donație. Concentrarea eforturilor va duce la reușita acțiunii de întrajutorare a celor aflați în maximă nevoie în aceste zile”, a spus Geanina Tofan, purtător de cuvânt al Primăriei Vaslui.

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*