Home » Local » Beți la volan! Accidente provocate de șoferi care conduceau sub influența alcoolului

Beți la volan! Accidente provocate de șoferi care conduceau sub influența alcoolului

Polițiștii vasluieni efectuează cercetări față de mai multe persoane care au fost depistate zilele trecute, pe drumurile publice ale județului Vaslui, în timp ce încălcau prevederile legale în vigoare.

Duminică, 24 aprilie 2022, ora 01:45, polițiștii Secției 3 Poliție Rurală Bârlad, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au fost sesizați prin S.N.U.A.U. 112, despre producerea unui eveniment rutier, fără victime omenești, în proximitatea cimitirului din localitatea/comuna Ciocani, județul Vaslui. Deplasați în temeiul sesizării, polițiștii au depistat un autoturism înmatriculat în județul Vaslui și au stabilit că acesta ar fi fost condus de către un bărbat, în vârstă de 41 de ani, din municipiul Bârlad, județul Vaslui.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.71 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul Municipal Bârlad, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii bârlădeni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării activității infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

În data de 24 aprilie 2022, ora 20:50, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Negrești aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Gării din orașul Negrești, județul Vaslui, au oprit în trafic, pentru control, un autoturism înmatriculat în județul Vaslui, condus de către un bărbat în vârstă de 35 de ani, din aceeași localitate.

Întrucât acesta emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0.75 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la Spitalul de Județean de Urgență Vaslui, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei. Procedând la efectuarea de verificări, polițiștii au constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Cercetările sunt continuate de către polițiștii negreșteni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vaslui, în vederea stabilirii și probării întregii activități infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și ”conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

În data de 25 aprilie 2022, ora 04:50, polițiștii Biroului Rutier Bârlad, din cadrul Poliției Municipiului Bârlad, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe strada Zimbrului din muncipiul Bârlad, județul Vaslui, au depistat un autoturism, înmatriculat în județul Vaslui, implicat într-un eveniment rutier, fără victime omenești. La fața locului a fost identificată persoana care s-ar fi aflat la volanul autoturismului, un bărbat de 32 de ani din Bârlad, și întrucât aceasta emana halenă alcoolică, a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 1.09 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Bârlad, în vederea recoltării de probe biologice, pentru stabilirea alcoolemiei. Cercetările sunt continuate de către polițiștii bârlădeni, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, în vederea stabilirii și probării activității infracționale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: