Home » National » Lecţii de limba română pentru refugiaţii ucraineni la TVR2

Lecţii de limba română pentru refugiaţii ucraineni la TVR2

În sprijinul celor care au fost nevoiţi să fugă din calea războiului, Televiziunea Română va difuza, în cadrul proiectului „Teleşcoala”, lecţii speciale de limbă română, ca limbă străină pentru ucrainenii aflaţi pe teritoriul ţării noastre.

„Am văzut în zona noastră copii ucraineni care se integrează greu necunoscând limba română. Aşa că, am decis să le dăm o mână de ajutor, ca să înveţe pentru început limba română primul nivel. Lucrez într-o şcoală în care copiii studiază limba ucraineană ca limbă maternă şi avem şi clase cu predare bilingvă. Sunt două: una de gimnaziu şi una de învăţământ primar. Toate disciplinele sunt predate în limba ucraineană. E un avantaj pentru cei care vin din Ucraina să se înscrie în astfel de şcoli, unde sunt copii de etnie ucraineană, pentru că vor socializa mult mai bine şi se vor integra mai repede”, a spus profesoara Loredana Luşcan.

Cursul, intitulat „Limba română pentru ucraineni”, este nivel A1, iar profesorii, Larisa Petretchi şi Loredana Luşcanu, se vor adresa în paralel, atât în limba română, cât şi în ucraineană. Cuvintele simple şi expresiile uzuale vor fi baza primelor lecţii, apoi, treptat, vor fi introduse şi noţiuni elementare de gramatică. Vor fi difuzate două lecţii pe săptămână, vinerea, de la ora 9.00 şi 9.30, cu reluare de la ora 15.00 şi 15.30.

Cursurile „Teleşcoala” pot fi urmărite şi online, live sau înregistrate pe următoarele canale: TVR+, canalul de YouTube al TVR, pagina de facebook „Telescoala” sau tvr.ro.

 

sursă: g4media.ro

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: