Home » Business » O delegație a oamenilor de afaceri din județul Vaslui va participa la un forum economic organizat la Chișinău

O delegație a oamenilor de afaceri din județul Vaslui va participa la un forum economic organizat la Chișinău

Ionel Constantin, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Vaslui, a anunțat că o delegație a oamenilor de afaceri din județ va face o deplasare în Republica Moldova. Vizita va avea loc în data de 17 mai 2022, iar din delegație vor face parte 60 de persoane. Antreprenorii locali vor participa la un forum economic care va avea loc în Chișinău, unde se va discuta despre investițiile și proiectele comune pe care cele două părți le au în derulare.

Luna trecută, a avut loc Adunarea Generală Ordinară a CCIA Vaslui. Pe ordinea de zi a ședinței au fost mai multe puncte, printre care raportul de activitate al Comegiului de Conducere al CCIA Vaslui pe anul 2021; execuția bugetului pe anul 2021; prezentarea spre aprobare a propunerilor privind bugetul de venituri și cheltuieli pentru anul 2022; informarea Adunării Generale privind situația actualizată a proiectelor cu finanțare europeană în derulare de către CCIA Vaslui etc.

Dan Hurduc, vicepreședintele CCIA Vaslui, a salutat deplasarea delegației în Republica Moldova și a adăugat că apreciază activitatea camerală din anul precedent, în acest moment CCIA fiind una din camerele fruntașe de la nivel național.

„Observ o apropiere de Republica Moldova, pentru că și în ceilalți ani au fost vizite în Moldova și se înceracă o apropiere de oamenii de afaceri de acolo, ceea ce este bine pentru noi. Este bine de văzut dacă la nivel național mai sunt acțiuni vizavi de Republica Moldova, cu toate că oamenii de afaceri de acolo se confruntă cu o situație economică destul de grea. Nu știu care este raportul investițiilor noastre din județul Vaslui în Republica Moldova și invers, dar acest lucru este unul pozitiv”, a spus Dan Hurduc.

 (Dănuț CIOBANU)   

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: