Home » Agricultura » Pregătiți pentru criza alimentară! Județul Vaslui are o capacitatea totală de depozitare pentru produse agricole de 552.349 tone

Pregătiți pentru criza alimentară! Județul Vaslui are o capacitatea totală de depozitare pentru produse agricole de 552.349 tone

În cursul anului 2021, în județul Vaslui au fost autorizate 4 spaţii de depozitare cereale cu o capacitate totală de 23.500 tone. Aceste autorizări au fost emise conform Ordinului ministrului agriculturii, pădurilor si dezvoltării rurale nr. 222/ 2006 pentru aprobarea Regulamentului privind autorizarea spaţiilor de depozitare pentru produse agricole. În prezent, la nivelul județului, capacitatea totală de depozitare este de 552.349 tone, din care în silozuri 184.345 tone și în magazii 368.004 tone.

„La începutul fiecărei luni a anului, s-a raportat la minister situaţia stocurilor de produse agricole existente la sfârşitul lunii anterioare, din spaţiile de depozitare autorizate. A rezultat faptul că la sfârşitul anului 2021 a fost depozitată o cantitate de produse agricole cu 321.495 tone mai mare faţă de cantitatea de produse agricole existentă în stoc la sfârşitul anului 2020”, a spus Gugel Crudu, directorul Direcției pentru Agricultură a Județului Vaslui.

De asemenea, ca urmare a instituirii stării de urgență națională și ulterior a stării de alertă, la solicitarea MADR, s-a transmis săptămânal situația stocurilor de grâu, porumb, orz, floarea soarelui, soia, aflate în depozitele autorizate de pe raza judeţului Vaslui.

Potrivit O.U.G. nr. 12 din 2006, pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieței pe filiera cerealelor și a produselor procesate din cereale, producătorii, comercianții, depozitarii, procesatorii, au o serie de obligații printre care și autorizarea spațiilor de depozitare.

(Dănuț CIOBANU)

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: