Home » National » Preşedintele Uniunii Democrate Maghiare din România, Kelemen Hunor, le cere maghiarilor să participe la recensământ

Preşedintele Uniunii Democrate Maghiare din România, Kelemen Hunor, le cere maghiarilor să participe la recensământ

Preşedintele Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR), Kelemen Hunor, a lansat luni un apel, de la Budapesta, către maghiari să participe la recensământul aflat în desfăşurare în România, spunând că, „dacă statul român îi vede pe maghiari ca o comunitate puternică, va avea o abordare diferită faţă de ei”, transmite agenția maghiară de presă MTI, citată de Rador.

Vorbind luni la postul public ungar M1, Kelemen a menţionat că, la referendumul de acum zece ani, 1.260.000 de respondenţi s-au declarat maghiari.

Rezultatele recensământului din acest an vor determina deciziile de politici publice faţă de comunităţile etnice pentru următorul deceniu, inclusiv în ce priveşte folosirea limbii materne, educaţia în limba maternă şi nivelul sprijinului de stat, a afirmat el.

El le-a cerut maghiarilor să completeze chestionarul online până la data de 16 mai şi să răspundă la toate întrebările, inclusiv la cele privind identitatea etnică şi religioasă

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: