Home » National » Românii vor rămâne fără asigurare la mașină. Polițele RCA emise de City Insurance încetează pe 11 mai

Românii vor rămâne fără asigurare la mașină. Polițele RCA emise de City Insurance încetează pe 11 mai

Peste 500.000 de mașini vor mai avea încă RCA emis de City Insurance, societate falimentară, cu o zi înainte ca asigurările să fie denunțate automat de către lichidator, în baza procedurilor legale. Este bine de știut că, din momentul denunțării, șoferii care circulă în continuare cu polițele emise de City, indiferent de scadența lor, o fac ilegal.

Pentru că șoferii asigurați la City Insurance nu s-au înghesuit să denunțe de bună voie polițele RCA, așa cum era și de așteptat având în vedere că noile prețuri din piață sunt cu cel puțin 40% peste nivelul la care vindea City (fără a mai plăti și daune, în ultima perioadă), pe 10 mai încă vor mai fi în vigoare peste 500.000 de asigurări, potrivit estimărilor.

De ce este importantă data de 10 mai? Pentru că este ultima în care polițele emise de City vor mai fi valabile. Conform legii, la 90 de zile după deschiderea procedurii de faliment, lichidatorul trebuie să denunțe automat întregul portofoliu. Acest termen se împlinește pe 11 mai.

Ce faci dacă ești lovit de un șofer cu RCA pe care scrie City Insurance după data de 11 mai?

Dacă ești implicat într-un accident, după 11 mai și până în 28 septembrie când și ultimei polițe emise de City îi va expira valabilitatea înscrisă pe foaie, ține minte că nu ești acoperit dacă șoferul îți întinde o asigurare emisă de City Insurance. Ce ai de făcut este să te îndrepți pentru daune împotriva șoferului vinovat sau, dacă accidentul este cu vătămări, să soliciți despăgubiri la Biroul Asigurătorilor de Autovehicule (BAAR). Ține mine că nicio poliță emisă de City nu mai este valabilă după 11 mai și dacă te afli în situația de a conduce temporar o altă mașină decât ta (mașină la schimb din service, mașină închiriată etc) și proprietarul îți pune la dispoziție un RCA de la City. Riști să suporți tu consecințele.

 

sursă: economica.net

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*