Home » Local » Speranțe mari la SJU Vaslui! Anul acesta vor fi inaugurate noul ambulatoriu și spitalizarea de zi

Speranțe mari la SJU Vaslui! Anul acesta vor fi inaugurate noul ambulatoriu și spitalizarea de zi

Conucerea Consiliului Județean (CJ) Vaslui speră ca în acest an să fie finalizate două obiective extrem de importante de la Spitalul Județean de Urgență(SJU). Este vorba despre noul ambulatoriul de specialitate și centrul pentru spitalizarea de zi. Cele două proiecte vin în continuarea unor investiții majore făcute în ultimii ani în vederea modernizării unității de sănătate.

Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui, a precizat că, deși spitalele au intrat destul de târziu în administrarea autorităților județene, SJU este supus unui proces de modernizare în permanență din fonduri europene, bani de la bugetul local sau din alte programe naționale.

„Sper că anul acesta vom da în folosință ambulatoriu care este construit prin CNI și spitalizarea de zi care este finanțată de CJ Vaslui. Pe lângă eforturile de atragere a medicilor și modernizarea întregului spațiu spitalicesc, trebuie să remarcăm că este un proces vizibil și oricine poate constata lucrul acesta, că în spital se prestează servicii mult mai bune către populație decât în trecut”, a spus Dumitru Buzatu.

În ultimii ani, fondurile europene nerambursabile au transformat radical SJU Vaslui. Într-o primă fază, cele trei corpuri ale unității de sănătate au fost modernizate pe un proiect european în valoare de 71 milioane de lei. Ulterior, autoritățile locale au apelat la resursele europene pentru a finanța diferite obiective. În prezent, pe bani europeni, noul ambulatoriu din Vaslui este dotat cu aparatură performantă, iar UPU va fi extinsă. Populația este foarte mulțumită de cum arată spitalul, fiind conștientă că într-o zonă săracă cum e Vasluiul, fără fonduri europene nu s-ar fi făcut astfel de investiții.

(Dănuț CIOBANU)

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: