Home » National » Un român, implicat în atacurile cibernetice rusești din ultimele zile asupra unor site-uri din România, a fost arestat de poliția britanică
Internet Theft - a man wearing a balaclava and holding a credit card while sat behind a laptop,

Un român, implicat în atacurile cibernetice rusești din ultimele zile asupra unor site-uri din România, a fost arestat de poliția britanică

Anunțul a fost făcut de Ministrul de Interne, Lucian Bode:

“După aceste atacuri, specialiștii MAI, ai Poliției și ale altor structuri au desfășurat activități prin competența legală de contracarare a atacurilor, de protecție a site-urilor și de identificare a responsabililor. Astfel, a fost identificată o persoană bănuită, cetățean român, rezident în Marea Britanie, care a susținut activitatea grupării infracționale, prin oferirea de sprijin pentru traducerea din rusă în română a materialelor infracționale. A indicat și ce site-uri din România ar putea fi atacate.

Pe 2 mai, în urma cooperării internaționale, autoritățile din Marea Britanie au efectuat percheziții la reședința cetățeanului român respectiv. Ofițeri din IGPR s-au deplasat la Londra pentru acordarea de sprijin în ancheta autorităților britanice. Cetățeanul respectiv este în custodia autorităților și este audiat”, a mai spus ministrul.

Atacurile cibernetice din ultima săptămână au fost revendicate de Killnet, o grupare de hackeri ruși pro-Kremlin. Aceștia au vizat mai multe site-uri guvernamentale românești, dar și paginile web ale unor companii, aeroporturi și partide.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: