Home » Local » Autoturism de lux, furat din Germania și descoperit în vama Albița

Autoturism de lux, furat din Germania și descoperit în vama Albița

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa au depistat la controlul de frontieră şi indisponibilizat pentru continuarea cercetărilor, un autoturism marca Mercedes Benz, care figurează în bazele de date ca fiind furat. Alerta a fost introdusă de către autorităţile din Germania în urmă cu o zi.

În ziua de 03 mai a.c., în jurul orei 23.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Albiţa – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control, pentru a ieşi din ţară, un bărbat cu dublă cetăţenie- română şi Republica Moldova, în vârstă de 31 de ani, care conducea un autoturism marca Mercedes Benz GLA 180, înmatriculat în Germania.

Existând suspiciuni cu privire la situaţia juridică a autoturismului, colegii noștri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au constatat că acesta figurează în bazele de date ca fiind bun căutat pentru confiscare, semnalare introdusă de către autoritățile din Germania în data de 02.05.2022.

Cu privire la aspectele constatate, bărbatul a declarat că a achiziţionat autoturismul în anul 2019, în sistem leasing, de la o societate de profil din Berlin și că nu a reușit să achite valoarea integrală a autoturismului, fiind restant la plata ratelor.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în cauză pentru săvârşirea infracţiunii de furt, iar autoturismul, în valoare de 100.000 de lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: