Home » Culture » Bibliotecile sunt pline din nou cu cititori! Oamenii se bucură că se pot întâlni unii cu alții

Bibliotecile sunt pline din nou cu cititori! Oamenii se bucură că se pot întâlni unii cu alții

Ridicarea restricțiilor legate de pandemia de coronavirus a revigorat activitatea Bibliotecii Județeane ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui. Sălile de lectură și pentru împrumutul cărților sunt din nou pline cu cititori, tinerii fiind segmentul de populație cel mai activ.

„Oamenii redescoperă bucuria lecturii. Oamenii redescoperă acest templu al cărții și se bucură de faptul că pot socializa, că se pot întâlni unii cu alții. Este o descătușare pe care au așteptat-o doi ani și jumătate împătimiții lecturii, o descătușare care face bine atât trupului căt și sufletului și din punct de vedere spiritual e un pas spre dezvoltare. Cred eu că arată bine nu numai biblioteca județeană ci și bibliotecile din rural și cele din orașe și municipii. E un rezultat al dăruirii cu care bibliotecarii lucrează”, a spus Gelu Bichineț, directorul Bibliotecii Județeane ”Nicolae Milescu Spătarul” Vaslui.

Demn de menționat este faptul că pe durata pandemiei bibliotecile publice nu au fost închise. Așa cum s-a putut, respectând restricțiile impuse de pandemie a continuat să se împrumute cărți iubitorilor de lectură. Astfel, pe timpul crizei de sănătate, bibliotecarii vasluieni au implementat o serie de măsuri pentru protejarea cititorilor. La sala de lectură, locurile au fost rărite la distanța de un metru și jumătate, la sala de împrumut s-au fixat trasee separate pentru intrarea și ieșirea vizitatorilor și la fel s-a procedat și în sala de împrumut pentru copii.

Tot pentru păstrarea distanței sociale, s-a comunicat cu utilizatorii pentru a stabili dinaintea venirii la bibliotecă ce cărți vor să ia, astfel încât să nu stea în bliliotecă mai mult de zece minute. Tot pentru protejarea vizitatorilor, cărțile primite de la cititori erau depozitate într-un loc separat timp de 72 de ore și apoi reintroduse în circulație.

(Dănuț CIOBANU)

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*