Home » National » George Şişcu, deputat PNL: Sunt miliarde de euro disponibile pentru investiții, avem nevoie de mobilizarea mediului de afaceri

George Şişcu, deputat PNL: Sunt miliarde de euro disponibile pentru investiții, avem nevoie de mobilizarea mediului de afaceri

George Șișcu
Deputat PNL în Parlamentul României

„Economia românească oferă multe oportunități în această perioadă, chiar dacă avem război nu departe de granițele noastre, iar pandemia ne afectează de mai bine de doi ani.

Investițiile reprezintă oxigenul pentru orice economie, indiferent de conjunctura internă sau internațională. În perioada următoare, mediul de afaceri, în principal IMM-urile, va accesa un pachet de câteva miliarde de euro. De asemenea, pentru dezvoltarea infrastructurii de transport avem la dispoziție în următorii ani o sumă de aproximativ 21 miliarde de euro, atât din PNRR, cât și din fondurile de coeziune.

Recent, Guvernul condus de Nicolae Ciucă a aprobat pachetul Sprijin pentru România, în valoare de 17,3 miliarde de lei, iar 60 la sută din această sumă va fi direcționată către susținerea economiei. Este cel mai mare buget de investiții pe care România l-a avut în ultimii 30 de ani.
Actualul guvern rămâne unul pro-business, fiind asigurată stabilitatea fiscală atât de așteptată de mediul de afaceri, fără a fi introduse noi taxe.

Măsurile guvernului nu vor putea fi însă puse în practică fără mobilizarea mediului privat. Este necesară și implicarea instituțiilor statului, inclusiv a celor de la nivel local. Avem la dispoziție bani mulți pentru investiții, va fi necesar un efort comun pentru a duce proiectele la capăt.

În ciuda unor informații alarmiste privind tot felul de crize care se vor abate peste Europa, situația României nu este una îngrijorătoare. Suntem în măsură să asigurăm necesarul de grâu, porumb sau floarea soarelui pentru consumul intern, ba mai mult, o parte din producție o putem dirija la export.

Este adevărat că pot apărea scumpiri la alimente, dar situația este întâlnită la nivel global, nu este specifică doar țării noastre.

În același timp, actuala coaliție de guvernare este preocupată de asigurarea securității energetice. Legea offshore își va urma traseul în Parlament, iar speranțele noastre este ca până la 1 iunie să fie promulgată. Este o lege extrem de importantă, pentru că ne va asigura independență energetică, dar ne va și proteja în fața variațiilor de preț de pe piețele externe.

România rămâne o țară sigură pentru investiții, iar în ciuda contextului extern mai puțin favorabil, suntem angajați ireversibil pe drumul dezvoltării!”

 

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: