Home » National » România și Italia au semnat un Memorandum de Înțelegere pentru protejarea drepturilor românilor care muncesc în străinătate

România și Italia au semnat un Memorandum de Înțelegere pentru protejarea drepturilor românilor care muncesc în străinătate

Premierul Nicolae Ciucă a participat astăzi la ceremonia de semnare a Memorandumului de înțelegere între Ministerele Muncii din România și din Italia, Palatul Victoria.
„Va fi un instrument important pentru protejarea drepturilor sociale ale românilor care muncesc în această țară. Avem în vedere drepturile salariale, de pensie, precum și cele care țin de siguranţa muncii.
În centrul preocupărilor Guvernului României se află cetățeanul român, oriunde unde se află el. Este datoria noastră să oferim soluții pentru a asigura standardele europene de protecție socială atât a cetățenilor români care lucrează în Italia – și aici discutăm de peste un milion de persoane – cât și cetățenilor italieni care lucrează în România.
Italia i-a primit pe români cu brațele deschise, iar în prezent își desfăşoară activitatea acolo, sunt cetăţeni respectabili și contribuie la economia și dezvoltarea socială a acestui stat.
Relaţiile economice dintre România şi Italia sunt consistente, iar prin măsurile pe care le luăm ne dorim să contribuim la întărirea lor, inclusiv printr-o întâlnire bilaterală la nivel de prim-ministru.
Am cerut ministrului Muncii și Solidarității Sociale să continue astfel de activități care să confere protecție la standarde europene pentru toții românii care lucrează în alte state UE”, a declarat premierul României, Nicolae Ciucă. 

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*