Home » Business » Antreprenorii cer șefilor județului să îi asculte atunci când iau decizii! Vasluiul poate întrece economic Suceva, Botoșani sau chiar Iași

Antreprenorii cer șefilor județului să îi asculte atunci când iau decizii! Vasluiul poate întrece economic Suceva, Botoșani sau chiar Iași

de Dănuț CIOBANU 

Oamenii de afaceri locali vor să mobilizeze autoritățile publice și parlamentarii în vederea relansării economice a județului Vaslui. Pe de o parte, va fi înaintat un set de propuneri parlamentarilor, care la nivelul legislativului să le transforme în proiecte de legi. Pe de altă parte, se militează pentru investiții masive finanțate de stat în județul Vaslui, lucrări la care să participe masiv și firmele locale. Dacă autoritățile județene vor ține cont de propunerile antreprenorilor atunci când iau decizii la nivel local, sunt tate șansele ca economia Vasluiului să  treacă de alte județe cum ar fi Suceava, Botoșani și poate Iași.

Oamenii de afaceri vasluieni au așteptări mari de la întâlnirea de lucru pe care o vor avea cu reprezentanții administrației publice locale. Evenimentul va avea loc în data de 13 mai 2022 la Sala Mare a Consiliului Județean (CJ) Vaslui, iar printre participanți se vor număra parlamentari, primari, directori ai serviciilor deconcentrate, șefii CJ Vaslui, Prefecturii Vaslui etc.

Ionel Constantin, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA) Vaslui, a spus că, până la această dată, mai mulți parlamentari au confirmat prezența la discuții. Prezența acestora la întâlnire va facilita transmiterea propunerilor făcute de mediul de afaceri local către Parlamentul României, unde pot fi inițiate și susținute proiecte de legi pentru susținerea mediului economic. În acest sens, CCIA Vaslui a centralizat deja mai multe propuneri ale oamenilor de afaceri locali din sectoare de activitate precum agricultură, industria alimentară, industria de confecții, distribuția combustibililor gazoși etc.

„Tema discuțiilor este mediul de afaceri vasluian și provocările actualului climat economic intern și internațional. Suntem interesați de propunerile făcute de mediul economic. Vrem ca dedidenții să primească acele propuneri de care au nevoie pentru conducerea județului Vaslui. Vrem să sensibilizăm autoritățile locale de la nivel local și central să dea drumul unor proiecte majore de investiții în județul Vaslui. Să avem o agendă comună a autorităților locale și oamenilor de afaceri, în speță CCIA Vaslui”, a precizat Ionel Constantin.

Printre facilitățile pe care autoritățile locale le pot acorda firmelor se numără drumuri de acces către sediile de lucru, curent electric, apă și canal, deducerea unor taxe. De asemenea, este foarte importantă modernizarea în continuare a infrastructurii rutiere din interiorul județului Vaslui, dar și reabilitarea drumurilor de legătură cu alte județe cum ar fi Suceva și Botoșani, care în acest moment nu sunt atât de bune. O altă direcție de acțiune este calificarea forței de muncă și stabilizarea acesteia la nivel local, precum și adaptarea salarizării la cerințele de pe piață.

Ionel Constantin a mai adăugat că se dorește ca firmele vasluiene să acceseze lucrările de la nivel local, care vor fi lansate prin investițiile majore finanțate de stat.

„Vrem ca oamenii de afaceri să fie ascultați, să participe  la luarea deciziilor de la nivel local. Dorim să dezvoltăm o pătură de oameni de afaceri puternici, iar taxele și impozitele plătite de aceștia să se întoracă la bugetele locale. Și atunci putem trece de alte județe cum ar fi Suceava, Botoșani și poate Iași”, a mai spus Ionel Constantin.

 

 

 

 

 

 

About Ciobanu Danut

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*