Home » National » Deputatul USR, Mihai Badea: „PSD și PNL s-au opus înființării DNA-ului Pădurilor”

Deputatul USR, Mihai Badea: „PSD și PNL s-au opus înființării DNA-ului Pădurilor”

Deputatul USR, Mihai Badea, acuză PSD și PNL că s-au opus, miercuri, în Comisia pentru constituționalitate, înființării DNA-ului pădurilor, o lege propusă de USR dar care a picat în septembrie 2020 la Curtea Constituțională. Badea susține că parlamentarii PSD și PNL au votat împotriva remedierii problemelor procedurale semnalate de CCR, astfel încât legea privind înființarea DNA-ului pădurilor să poată fi adoptată.

Redăm mai jos integral postarea deputatului USR Mihai Badea

”Secție pentru magistrați da, pentru furtul de lemne ba. Așa s-ar putea rezuma ședința de astăzi a Comisiei pentru constituționalitate din Camera Deputaților.

Unul dintre marile succese ale USR din legislatura 2016-2010 a fost adoptarea proiectului de lege pentru înființarea unei structuri de parchet specializate în investigarea infracțiunilor de mediu, promovată în spațiul public sub denumirea de “DNA-ul Pădurilor”. După toate chinurile facerii, care s-au încheiat cu votul favorabil al ambelor Camere din Parlament, însuși guvernul PNL ne-a contestat propunerea legislativă la Curtea Constituțională, care abia aștepta ocazia să găsească vreun nod în papură ca să ne dea în cap.

Și exact așa s-a întâmplat. CCR ne-a trântit inițiativa pentru un motiv de 2 lei și care nici măcar nu ținea de noi, respectiv că Parlamentul n-a cerut Guvernului fișa financiară. Dacă s-ar fi solicitat, explică CCR, totul ar fi fost în regulă, chiar și dacă Guvernul n-ar fi transmis-o. Deci pretexte, chichițe de procedură, nimic de substanță, totul ca să blocheze un demers îndreptat împotriva hoților care ne taie pădurile, a mafioților care ard deșeuri toxice și a băieților deștepți care ne distrug parcurile naturale cu microhidrocentralele lor.

Am propus să remediem pretinsa lipsă invocată de CCR, mai ales că plenul n-a fost de acord cu respingerea data trecută. Ne puteam adresa Guvernului pentru a obține fișa financiară respectivă, dar tot PNL s-a opus și de această dată, iar scorul a fost 4-4, insuficient pentru ca propunerea mea să treacă. De la PSD era un singur deputat cam dezorientat, care a primit o atenționare verbală dinspre PNL să voteze împotrivă „că altfel vor fi probleme la Guvern”.

Bravo băieți, ați învins viitorul generațiilor viitoare!”

 

sursă: g4media.ro

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*