Home » National » Toate clădirile din România cu risc seismic de gradul I și II trebuie consolidate cu bani de la stat

Toate clădirile din România cu risc seismic de gradul I și II trebuie consolidate cu bani de la stat

Guvernul României adoptat un act normativ care prevede măsuri mai eficiente privind consolidarea seismică a clădirilor, inclusiv a clădirilor publice, cu finanțare nerambursabilă și integrală. Conform actului normativ adoptat, vor putea fi reabilitate clădirile cu risc seismic I și II, iar finanțarea va fi asigurată integral de Guvern. Programul este unul multianual, pentru a asigura rezultate, a spus ministrul Attila.

„România este printre primele țări din Europa și printre primele zece la nivel mondial în ceea ce privește expunerea la cutremur. Avem peste 2.000 de clădiri în București și alte cel puțin 400 în țară care necesită consolidare seismică, acesta fiind motivul pentru care am creat astăzi cadrul legislativ necesar unei măsuri rapide în acest sens”, a declarat ministrul dezvoltării, Cseke Attila.

Suma alocată prin PNRR permite consolidarea seismică și, în același timp, reabilitarea energetică a acestor clădiri, iar fondurile au fost accesate integral în prima zi de lansare a apelurilor de proiecte. 350 de imobile pot fi reabilitate din cele 217 milioane de euro alocate, prin PNRR, de Ministerul Dezvoltării.

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*