Home » National » 20 de copii de la o grădiniță din Iași au avut probleme cu ochii după ce au fost expuși la o lampă cu ultraviolete în sala de clasă

20 de copii de la o grădiniță din Iași au avut probleme cu ochii după ce au fost expuși la o lampă cu ultraviolete în sala de clasă

Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi a demarat o anchetă după ce a fost informat că la Grădiniţa nr. 20, șase copii au avut probleme la ochi din cauza unei lămpi cu ultraviolete lăsate în priză în sala de curs, spune pentru Edupedu.ro, purtătorul de cuvânt al ISJ Iaşi, Antonina Bliorț.

Un copil a fost adus de părinţi la Spitalul de Pediatrie Sf. Maria”, unde a fost diagnosticat cu o conjunctivită la ambii ochi, după expunerea la ultraviolete, spun medicii. Primele semne de rău au apărut după amiaza zilei de marți, 3 mai, moment în care conducerea grădiniței a încercat să afle motivul.

„Din discuții cu angajații grădiniței de stat s-a ajuns la bănuiala că o educatoare suplinitoare a încercat să bage în priză imprimanta și probabil din greșeală a pus în priză lampa de ultraviolete, achiziționată în timpul pandemiei pentru a dezinfecta clasa”, spune pentru Edupedu.ro, purtătorul de cuvânt al ISJ Iaşi, Antonina Bliorț.

„Copiii nu erau inițial în sală, erau la masă, iar copiii nu au stat mult apoi în clasă cu lampa UV pornită, circa 15-20 de minute,” mai subliniază purtătorul de cuvânt al inspectoratului școlar Iași.

Ancheta este în curs de desfășurare, o echipă de inspectori a fost azi să verifice grădinița.

 

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*