Home » National » O tânără din Suceava, care a condus fără permis, condamnată să stea acasă pe timpul weekend-ului timp de șase luni

O tânără din Suceava, care a condus fără permis, condamnată să stea acasă pe timpul weekend-ului timp de șase luni

Pedeapsă cu totul inedită primită de o fată din județul Suceava, care a condus un autovehicul fără permis de conducere. Pentru fapta comisă în perioada în care era încă minoră, a fost condamnată de Judecătoria Rădăuți la măsura educativă a consemnării la domiciliu la sfârşit de săptămână, pe o perioadă de 6 săptămâni, anunță Monitorul de Suceava.

Este o pedeapsă apărută acum câțiva ani în Codul Penal, destinată minorilor, fiind gândită a avea un caracter pe cât de blând posibil, dar care să aibă totuși și un efect. Conform sentinței Judecătoriei Rădăuți, tânăra va trebui practic să stea acasă în zilele de sâmbătă și duminică, fiindu-i interzis să se deplaseze în locuri publice, cu excepția unor cazuri deosebite care trebuie încuviințate de instanță.

Interdicţia impusă minorului de a părăsi locuinţa operează începând cu ora 0.00 a zilei de sâmbătă şi până la ora 24,00 a zilei de duminică.

 

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: