Home » National » Organizația Mondială a Sănătății estimează că 15 milioane de persoane au murit din cauza Covid în întreaga lume

Organizația Mondială a Sănătății estimează că 15 milioane de persoane au murit din cauza Covid în întreaga lume

Organizația Mondială a Sănătății a estimat că circa 15 milioane de persoane și-au pierdut viața din cauza coronavirusului, în aproape doi ani. Organizația consideră că multe țări au subevaluat numărul real al deceselor. Numărul total al deceselor (indiferent de cauză) în ultimii doi ani a fost cu 13% mai mare decât media ultimilor ani de dinainte de pandemie.

În ultimele raportări, OMS a comunicat, pe baza datelor de la agențiile de sănătate din întreaga lume, 5,4 milioane de decese provocate de Covid. Organizație consideră că cele aproximativ 9,5 milioane de decese suplimentare (diferența dintre 15 milioane și 5,4 milioane de decese raportate oficial) au fost direct cauzate de coronavirus.

Potrivit OMS, în India s-ar fi produs de fapt 4,7 milioane de decese, de zece ori mai multe decât cele comunicate de către guvernul indian. Estimarea a fost pusă sub semnul întrebării de către oficialii de la Delhi, care pun diferențele pe seama metodologiei folosite de organismul pentru sănătate al ONU.

 

Surse alternative: BBCReuters

About Axinte Radu Alexandru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*