Home » National » Spitalul Județean Sfântu Gheorghe face cursuri gratuite pentru rudele care vor să asiste mămicile la naștere

Spitalul Județean Sfântu Gheorghe face cursuri gratuite pentru rudele care vor să asiste mămicile la naștere

Idee inedită care sprijină viitoare mămici! Spitalul Județean de Urgență din Sfântu Gheorghe a lansat înscrierile pentru cursul de pregătire a viitorilor tătici şi a rudelor de gradul I, pentru asistarea gravidelor la naștere, prima serie din acest an urmând să înceapă în data de 19 mai, anunță Weradio.

Cursul va consta în 5 ședințe gratuite, fiecare a câte o oră de pregătire. Şedinţele vor avea loc săptămânal, în zilele de joi, de la ora 13:00, în sala de ședințe aflată la parterul spitalului, şi vor fi susținute bilingv, în limbile română și maghiară, de medicii secțiilor de Obstetrică-Ginecologie și Neonatologie.

După parcurgerea cursului și primirea certificatului de absolvire, viitorii tătici și rudele de gradul I vor putea fi alături de gravide în sala de naștere, pentru a asista la magicul moment al venirii copilului pe lume, însă doar în situațiile în care nașterea va decurge normal, pe cale naturală, și nu vor apărea complicații. De asemenea, aparținătorii nu vor fi lăsați în interior în cazul în care în sală se vor afla alte gravide, pentru a li se respecta intimitatea, momentul fiind unul delicat.

sursă: g4media.ro

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: