Home » National » Un bărbat din Botoșani a fost la un pas de moarte după ce a mâncat o înghețată

Un bărbat din Botoșani a fost la un pas de moarte după ce a mâncat o înghețată

Clipe de coșmar pentru un bărbat de 48 de ani car a vrut să se bucure de o înghețată. Acesta a ajuns în stare critică la spital după ce a mâncat o îngheţată şi i s-a umflat gâtul atât de tare încât a fost în pericol să se sufoce, relatează Monitorul de Botoșani.

Bărbatul a ajuns la spital acuzând că simte că se sufocă şi respira tot mai greu. Acesta le-a spus medicilor că mâncase o îngheţată, după care a început imediat să se sufoce. Apropiaţii au apelat serviciul 112 şi bărbatul a fost transportat la Urgențe, unde în scurt timp a intrat în stop respirator, din cauza inflamării foarte puternice a cartilajului tirod, mai bine cunoscut ca Mărul lui Adam.

„Nu este o reacţie foarte obişnuită, dar nici nu este ieşită din comun. Diagnosticul este de edem glotic. Din fericire, a fost intubat la timp şi astfel au fost asigurate funcţiile vitale în continuare”, a spus un medic din cadrul UPU-SMURD. Ulterior, bărbatul a fost internat pe secția ORL a Spitalului Județean.

Edemul glotic este o umflare a membranei mucoase (edem) care pune viața în pericol. Edemul glotic poate fi denumit și edem laringian.

 

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: