Home » Local » Noaptea Muzeelor: Expoziția „Exponatul anului 2021”

Noaptea Muzeelor: Expoziția „Exponatul anului 2021”

Muzeul Județean „Ștefan cel Mare” Vaslui, alături de Consiliul Județean Vaslui, vă invită la vernisajul expoziției „Exponatul anului 2021” care va fi deschisă sâmbătă, 14 mai 2022, la ora 18:00, în Sala „Multimedia” a muzeului vasluian, în cadrul activităților dedicate evenimentului cultural „Noaptea Muzeelor 2022”.
Expoziția unește, pentru prima dată, 12 bunuri culturale de patrimoniu dintr-o arie largă de domenii culturale, selectate de colectivul muzeului și integrate, în cursul anului 2021, în proiectul cultural multianual „Exponatul Lunii la Muzeul Județean Vaslui”.
Proiectul cultural „Exponatul Lunii la Muzeul Județean Vaslui”, a cuprins 12 bunuri culturale, selectate și prezentate în fiecare din cele 12 luni calendaristice ale anului anterior. Fiecărui exponat alocat unei luni calendaristice i s-a alăturat, pe pagina de Facebook a instituției, un videoclip în care s-a relatat, într-o poveste atractivă, detalii despre exponatul lunii.
Astfel, milenii de civilizație materială și spirituală ale comunităților umane care au conviețuit pe meleagurile vasluiene au fost cuantificate în cele 12 luni calendaristice ale anului 2021, în cadrul proiectului cultural „Exponatul Lunii la Muzeul Județean Vaslui”, bunurile etalate ilustrând timpul istoric din neolitic și până în epoca contemporană.
Evenimentul se dorește o expoziție concurs în care publicul vizitator va decide Exponatul anului 2021!

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: