Home » National » O fetiță de 12 ani din Galați a rămas însărcinată după ce un bărbat a abuzat-o sexual

O fetiță de 12 ani din Galați a rămas însărcinată după ce un bărbat a abuzat-o sexual

Poliţia s-a autosesizat în cazul unei minore de 12 ani din Galaţi, care s-a prezentat la un centru medical din municipiul Brăila pentru efectuarea unei ecografii, ocazie cu care s-a stabilit că este însărcinată, cel cu care a întreţinut raporturi sexuale fiind un bărbat de 33 de ani din Brăila, care este cercetat în stare de libertate pentru act sexual cu un minor.

„Poliţiştii Biroului Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Brăila s-au sesizat din oficiu pe data de 02.04.2022 cu privire la faptul că minora în vârstă de 12 ani, din Galaţi, s-a prezentat împreună cu un bărbat în vârstă de 33 de ani, din Brăila, la un centru medical de pe raza municipiului Brăila, pentru efectuarea unei ecografii, ocazie cu care s-a stabilit că aceasta este însărcinată. În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că, în perioada octombrie 2020 – 31.03.2022, bărbatul în vârstă de 33 de ani ar fi locuit împreună cu minora pe raza judeţului Constanţa şi ar fi întreţinut raporturi sexuale cu aceasta. În cauză a fost întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de act sexual cu un minor. Totodată au fost înştiinţaţi reprezentanţii DGASPC Brăila în vederea clarificării tuturor aspectelor legate de acest caz”, informează IPJ Brăila în acest caz.

Fata a fost luată în grija Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Brăila şi găzduită în Centrul maternal destinat minorelor gravide, iar în noaptea de 3 mai a acuzat dureri specifice sarcinii, motiv pentru care a fost solicitată ambulanţa şi a fost transportată la Secţia Obstretică şi Ginecologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila.

„Despre această fetiţă am aflat de la Poliţia Municipiului Brăila, fiind sesizaţi într-o zi de sâmbătă, pentru a participa la audierea ei, aceasta având calitatea de victimă. Am desemnat un specialist care a participat la audierea minorei. Dat fiind specificul cazului şi faptul că fetiţa nu avea un reprezentat legal pe raza municipiului Brăila, i-am prezentat acesteia posibilitatea de a fi găzduită în Centrul maternal, un serviciu rezidenţial destinat gravidelor minore aflate într-o astfel de situaţie. Fetiţa beneficiază de măsura plasamentului în regim de urgenţă din cadrul DGASPC Brăila, ea beneficiind, pe lângă găzduire, şi de celelalte servicii de consiliere psihologică şi asistenţă medicală. În noapte de 3 mai, fetiţa a acuzat dureri specifice sarcinii şi a fost solicitat serviciul de ambulanţă, care a transportat-o la spital, unde medicii urmează să ia o hotărâre în funcţie de evoluţia medicală a cazului”, a declarat, pentru Agerpres, directorul DGASPC Brăila, Simona Cimpoaie.

În cauză a fost întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de act sexual cu un minor, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Brăila luând decizia ca bărbatul să fie cercetat în stare de libertate.

About Axinte Radu Alexandru

%d blogeri au apreciat: