Home » Local » Elevii din municipiul Vaslui au primit recomandări de la polițiști despre mersul cu bicicleta și cu rolele

Elevii din municipiul Vaslui au primit recomandări de la polițiști despre mersul cu bicicleta și cu rolele

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui – Serviciul Rutier au desfășurat o activitate preventivă la Școala Generală nr. 3 ”Constantin Parfene” Vaslui, județul Vaslui.  În cadrul acestei activități au fost instruiți peste 120 de elevi din clasele primare. Atât elevilor, cât și cadrelor didactice, le-au fost prezentate laboratorul de educație rutieră și dotarea, aspecte din legislația rutieră și cazuri concrete din activitatea de zi cu zi a polițiștilor rutieri.

Cei mici s-au putut familiariza cu indicatoarele rutiere și regulile de circulație pe drumurile publice. Totodată, le-au fost transmise recomandări preventive referitoare la mersul cu bicicleta, cu rolele, precum și la comportamentul pe care trebuie să îl aibă în mijloacele de transport sau la locul de joacă. Au fost abordate și aspecte referitoare la măsurile preventive pe care elevii trebuie să le urmeze acasă, la școală și pe stradă.

Pe parcursul activității, copiii au răspuns pozitiv la activitățile prin care au fost simulate diverse situații întâlnite în trafic, învățând cum să se asigure din ambele părți atunci când traversează strada și semnificația culorilor semaforului, conștientizând totodată și importanța respectării regulilor de circulație.

De asemenea, elevii au primit explicații despre urmările nerespectării legislației rutiere și despre efectele accidentelor rutiere în care pot fi implicați în calitate de participanți la trafic – pietoni, bicicliști.

 

About Ciobanu Danut

%d blogeri au apreciat: